CD Стефан Георгиев "Магията на акордеона"

Албум Стефан Георгиев „ Магията на акордеона“

1. Шопско хоро 3,27

2. Стефаново хоро 4,03

3. Плевенска копаница 3,00

4. Искърско хоро 3,27

5. Мизийска ръченица 4,03

6. Врачанско пайдушко хоро 4,25

7. Пешаковска ръченица 4,19

8. Граовско хоро 2,52

9. Червенобрежка копаница 3,44

10. Чамико Василиаду 3,45

11.Хоро Деница 3,55

12. Сръбско хоро 3,20

Музика и аранжимент на всички изпълнения- Стефан Георгиев

Почитателите на народната музика познават и обичат вихрените хора на виртуозния акордеонист Стефан Георгиев. Той е роден в семейството на музиканти през 1973 година във Варна и е насърчаван за музиката от двамата си родители. Осемгодишен започва да свири на пиано и по-късно завършва музикално училище с този инструмент. Любовта, тънкостите и чара в свиренето на народна музика у Стефан възпитава баща му Георги Стефанов, който е народен музикант и известен акордеонист. Майка му Мария Василиаду е гъркиня , а пътят й на певица и актриса я среща с баща му.

Стефан Георгиев е продуктивен музикант  издава четири самостоятелни албума с брилянтни по техника и увличащи с мелодиите си народни хора. Много важно събитие в неговия живот е срещата му през 2000 г. с майстора на акордеона Ибро Лолов с когото осъществяват в бъдеще много хора.

Първите си записи направих в радио Варна през 1989 година“- разказва Стефан – „През 1995 и 1996 издадох албумите „Евророманси” и „Балкански хора и ръченици”, настоящия албум реализирах през 2002 г. а през 2002 г. – „Фолклорна плетеница”. Семействата ни бяха близки/ моите родители са работили на концерти заедно с Ибро/, на това дължа и приятелството си с него. Баща ми винаги го даваше за пример и ме съветваше да свиря по най-чистия начин българска народна музика. Много научих от Ибро, мой идол от дете – стилът ми на свирене е повлиян от неговия. Съветваше ме да не претрупвам мелодията, да не усложнявам хармонията и това, което свиря, да бъде близо до народа. Допадахме си по темперамент и преди години той сам предложи да участваме като дуо в записи и в телевизионно предаване. Приятно ми стана, когато ме обяви за свой наследник. Акордеонът е колорит и страст в живота ми.“

В албумът „Магията на акордеона“ са включени едни от най-известните хора наСтефан Георгиев, по който са направени и много клипове.

 

Година на издаване: 2005

Продуцент издател: Sunrise Marinov

10,00 лв.
Базова цена: 10,00 лв.
Моля, изберете: